Login @ Wagenvoort.net Wagenvoort.net   

♥ Vindt u het werk van de Stichting Familie Wagenvoort belangrijk en wilt u dit ondersteunen? Dan kunt u iets doen. Word begunstiger van onze stichting. Met een kleine bijdrage helpt u de stichting om haar werk voort te zetten en de enorme opgebouwde kennis van onze familie in de stamboom en het archief te koesteren.

Word SFW-begunstiger!

Wist u dat?

 


Op 9 mei 2015 heeft Stichting Familie Wagenvoort voor alweer de 9e keer in haar historie een familiedag georganiseerd. Ditmaal was de locatie Deventer of beter gezegd, aan boord van een schip. Je kunt het verslag met foto's van de familiedag op deze site lezen.

Verslag van de familiedag 2015
Familiedagen

FAMILIEDAGEN


Sinds 1990 organiseert de Stichting Familie Wagenvoort eens in de drie jaar een familiedag.

Dit is een dag waarop leden en niet-leden van de familie met elkaar in contact kunnen treden en mensen vanuit meerdere plaatsen in de wereld meer over de stichting en de oorsprong van de familie te weten kunnen komen.

FAMILIEDAG 2018 - VAARTOCHT OP DE IJSSELOp zaterdag 12 mei 2018 zal voor de tiende keer onze driejaarlijkse familiedag plaatsvinden.

Indien u interesse heeft om met ons mee te varen, is het belangrijk U tijdig aan te melden via het email adres van onze stichting stichting@wagenvoort.net. Of via onze Secretaris, Wim Wagenvoort, Email:g.w.wagenvoort@home.nl.
Een andere optie is d.m.v. het in de Wagenschouw nr 63 bijgesloten opgaveformulier.

Zie verderop in dit artikel het voorlopige programma.

De vorige familiedag in 2015, in de vorm van een boottocht over de prachtige IJssel van Deventer langs Gorssel en Zutphen (keerpunt ter hoogte van Baak) en weer terug langs Zutphen en Gorssel naar Deventer, was een groot succes.
Op veler verzoek hebben we dan ook besloten deze 10e familiedag weer in de vorm van een boottocht op de IJssel met het minicruiseschip Organza te organiseren.

Ditmaal varen we de andere kant op, richting Zwolle. We starten weer in Deventer om vervolgens langs Olst en Wijhe te varen. Een stuk na Wijhe wordt gekeerd om weer terug te varen naar Deventer. De vaartocht voert ons door een gedeelte van het gebied van de IJssellinie.
Een NAVO-verdedigingslinie uit de Koude Oorlog tegen de Sovjet-Unie en haar bondgenoten. Van 1950 tot 1968 moest de linie ervoor zorgen om een onverhoopte opmars van het Rode Leger te vertragen door een brede zone aan weerszijden van de IJssel onder water te zetten. De strikte geheimhouding rondom de IJssellinie werd pas eind 1990 opgeheven. Tijdens de vaartocht geeft één van de vrijwilligers van de Stichting de IJssellinie een presentatie over het ontstaan van de IJssellinie aan de hand van beeldmateriaal. Een uitgelezen gelegenheid om meer te weten te komen over de unieke aspecten van de Nederlandse bijdrage aan de bondgenootschappelijke verdediging van West-Europa ten tijde van de Koude Oorlog (1950-1968). De overblijfselen van de IJssellinie in de vorm van een aantal bunkers, luchtdoelterp en een Sherman tank zijn te bezichtigen. Kijk hiervoor op de site www.ijssellinie.nl, wanneer de bunkers te bezichtigen zijn. Ook een leuk idee voor een dagje uit.
Het belooft wederom een gezellige dag te worden, waarbij uiteraard ook alle gelegenheid is elkaar te ontmoeten en te spreken en eventuele vragen te stellen over de stamboom. Bovendien is het een ideale plek om met personen uit uw eigen of een andere tak van de stamboom in contact te komen. Ook vanuit de USA (en voor het eerst ook uit Canada) is weer belangstelling getoond om deze familiedag te bezoeken.

Het voorlopige programma (wijzigingen voorbehouden) ziet er als volgt uit:

10.15 – 10.30 Aankomst in Deventer op gratis parkeerterrein de Worp, (zie hieronder*), pontje over de IJssel, schip ligt aan de overzijde aan de stadskant
10.30 – 11.00 Inschepen, uitreiken badge en info
11.00 Vertrek, koffie of thee
11.05 – 11.15 Welkomstwoord voorzitter, korte uitleg programma
11.30 – 12.15 Presentatie over de IJssellinie deel 1 (45 minuten)
12.30 – 13.30 Gelderse koffietafel in buffetvorm
14.00 – 14.45 Presentatie over de IJssellinie deel 2 (45 minuten)
15.00 – 15.30 Koffie of thee
15.30 Terugkomst in Deventer, afsluiting, inleveren van de badge, uitreiking van een aandenken.


16.30 – 17.30 EXTRA: Na de familiedag is er tegen betaling van € 4,00 p.p. (kinderen t/m 12 jaar € 2,00 p.p.) een mogelijkheid om o.l.v. een gids een rondleiding van een uur door de bunkers te maken. Info en aanmelding tijdens de vaartocht.

Meld uzelf, uw huisgenoot, kinderen, vrienden en bekenden snel aan. Ook niet begunstigers van de Stichting zijn welkom. Aangezien het schip een maximale capaciteit heeft van 80 personen is het van belang dat wij uw aanmelding bijtijds ontvangen. Wij zullen van het principe “vol is vol” en “wie het eerst komt …” moeten uitgaan. De kosten van deze dag bedragen € 25,00 per persoon (kinderen t/m 3 jaar gratis, kinderen t/m 12 jaar € 5,00) en zijn alleen te voldoen via automatische incasso. Wij zouden het plezierig vinden u op de 10e Familiedag 2018 te mogen begroeten. Zet de datum van 12 mei 2018 alvast in uw agenda en graag tot ziens.

PARKEREN FAMILIEDAG 2018 (info gemeente Deventer)
* Parkeerterrein De Worp, Adres: Twelloseweg, Deventer, 190 parkeerplekken, gratis parkeren, of Parkeergarage Brink (v.h. Wilhelminabrug) 5 minuten lopen. Dagtarief € 10,00.
Voetgangers-veerpont over de IJssel, vaartijden: za. 09.00-23.00 uur, Kosten: enkel € 1,00, retour € 1,50 (t/m 3 jr. gratis)
FAMILIEDAG 2015
Verslag van de 9e Familiedag van de Stichting Familie Wagenvoort - Zaterdag 9 Mei 2015


Op 9 Mei 2015 was het weer zover, de 9e familiedag.
Dit keer was gekozen voor een boottocht over de IJssel van Deventer langs Gorssel en Zutphen (keerpunt ter hoogte van Baak) en weer terug langs Zutphen en Gorssel naar Deventer.

Zo rond 10.00 uur kwam iedereen, de meesten vanaf de parkeerplaats met het veerpontje van de overkant naar het schip de Organza, waar wij om 11.00 vertrokken.
Aansluitend heette voorzitter Jaap Wagenvoort iedereen van harte welkom, met name de familie uit Amerika en vervolgens gaf dagvoorzitter Peter de Bruijn, echtgenoot van Marijke de Bruijn-Wagenvoort, uitleg over het programma.

Nu kunt U het volledige verslag vinden van de Familiedag 2015 op deze site.

Neem een kijkje voor het Verslag Familedag 2015 pagina.

Neem een kijkje voor het Verslag Familedag 2012 pagina.

Neem een kijkje voor het Verslag Familiedag 2009 pagina.

Neem een kijkje voor het Verslag Familiedag 2005 pagina.

Neem een kijkje voor het Verslag Familiedag 2002 pagina.

Neem een kijkje voor het Verslag Familiedag 1999 pagina.

Neem een kijkje voor het Verslag Familiedag 1993 pagina.

Neem een kijkje voor het Verslag Familiedag 1990 pagina.

   2003-2018, Stichting Familie Wagenvoort

Privacybeleid / Privacy Statement Stichting Familie Wagenvoort (24-05-2018)